Enterprise Mobility Management

Enterprise Mobility Management (EMM) omvat technologie, processen en regels voor de beveiliging en het beheer van de mobiele apparaten die binnen een organisatie worden gebruikt. Dit kunnen privé-toestellen zijn, maar ook smartphones, tablets en laptops die door de organisatie ter beschikking zijn gesteld. EMM-software biedt allereerst een beveiligingslaag waarmee medewerkers geautoriseerd worden om het betreffende apparaat zakelijk te mogen gebruiken. Daarbovenop zorgt EMM voor de toegang tot functionaliteit en data waarmee de medewerker productiever kan werken.

 

In EMM komende de onderstaande afzonderlijke technologieën samen:

 • done

  Mobile Device Management (MDM)
  MDM vond omstreeks 2005 zijn oorsprong bij grote organisaties die smartphones aan medewerkers in gebruik gaven voor zakelijke toepassingen zoals e-mail, taken en agenda. Vanwege de vertrouwelijkheid van bedrijfsgegevens en het grotere risico van diefstal en verlies werd beveiliging en beheer op afstand gewenst. MDM bestaat uit de combinatie van software op de smartphone (MDM agent-app) en MDM-server software in het datacenter. Beheerders gebruiken de beheerconsole van de MDM-server om beleid in te stellen en instellingen te configureren die via de agent-app op de smartphone worden afgedwongen. De agent-app is doorgaans niet populair bij de eindgebruiker van de smartphone omdat deze vertraagt en stoort, net zoals antivirus software op computers.

 • done

  Mobile Application Management (MAM)
  MAM biedt beheer en beveiliging op een gedetailleerder en nauwkeuriger niveau. Hiermee kunnen beheerders namelijk beleidsregels instellen voor een specifieke app of subset van apps in plaats van voor het hele apparaat. Sommige apps hebben ingebouwde specifieke MAM-API's, terwijl andere afhankelijk zijn van de MAM-API's op apparaatniveau in de meeste grote mobiele besturingssystemen.

 • done

  Mobile Content Management (MCM)
  Met MCM kunnen alleen goedgekeurde applicaties toegang krijgen tot bedrijfsgegevens of deze gegevens verzenden.

 • done

  Identiteits- en Toegangsbeheer
  Identiteits- en toegangsbeheer bepaalt hoe, wanneer en waar werknemers zakelijke apps en gegevens mogen gebruiken. Het biedt daarnaast optioneel enkele gebruiksvriendelijke functies zoals single sign-on.


De toekomst van EMM

Aangezien moderne werknemers in hun dagelijkse praktijk steeds afhankelijker worden van mobiele apparaten, kan je je voorstellen dat EMM aan belang blijft winnen. Anderzijds is het niet meer van deze tijd dat de werkgever als Big Brother over alle smartphones heerst. Steeds meer werkgevers omarmen het Bring Your Own Device (BYOD) beleid en beseffen dat de privé-eigenaar geen vertragende of controlerende apps op de eigen smartphone accepteert. Die nieuwe realiteit vraagt om nieuwe manieren om invulling aan EMM te geven. 

Teamwork App als efficiënt EMM alternatief

Voor organisaties die medewerkers hun eigen smartphones willen laten gebruiken voor dagelijks professioneel gebruik en gelijktijdig strenge beveiligingseisen stellen en willen besparen op de hoge EMM kosten is er een alternatief. De Teamwork App combineert het moois van meerdere werelden.

De Teamwork App biedt de hoogst mogelijke beveiliging

 • done

  De distributie en installatie is enkel mogelijk via gecontroleerde en beveiligde app stores van Google en Apple.

 • done

  Na installatie dient de gebruiker eerst en eenmalig de organisatiespecifieke activatiecode in te toetsen.

 • done

  Na activatie dient de gebruiker eenmalig de persoonlijke toegangscode in te toetsen.

 • done

  Vanaf dit punt wordt bij alle communicatie van en naar de app de autorisatie op geldigheid getoetst.

 • done

  Alle dataverkeer van en naar de app geschiedt via een beveiligd communicatiekanaal.

 • done

  Op de smartphone worden geen vertrouwelijke data opgeslagen.

De Teamwork App wordt centraal op afstand beheerd

 • done

  De beheerder bepaalt per teamwork app de precieze aangeboden functionaliteit.

 • done

  De beheerder verleent toegang per gebruiker en per device.

 • done

  Nieuwe organisatiespecifieke functionaliteit wordt op afstand naar de app gepusht zonder verplichte herinstallatie of app update.

Meer weten en zien?

Voor oriënterende teams bieden we kosteloos en vrijblijvend een volledig operationele Teamwork App inclusief beheeromgeving om mee te experimenteren.

 

Neem vrijblijvend contact op en ontvang advies en suggesties op maat voor jouw specifieke omstandigheden.

 

Gratis Teamwork App

Download de app voor Android en iPhone hier en gebruik de optie "Look around as guest".

Teamwork App for Android      Teamwork App for iOS

 

 

Zoek op trefwoord

close