Mobile email marketing: Tips & Trucs

Mobile email marketing: Tips & Trucs
Steeds meer Nederlanders gebruiken vandaag de dag een smartphone. Om exact te zijn: 63 procent van de Nederlanders loopt op het moment rond met een smartphone en heeft daarmee altijd toegang tot het internet en zijn of haar email. Vanzelfsprekend dat u dan bij het houden van een email marketing campagne rekening moet houden met uw mobiele lezers. Hieronder speciaal voor u een aantal tips om te zorgen dat uw email marketing campagne smartphone vriendelijk is.

1)      Werf inzicht in het type telefoon en platform

Statistieken laten al zien dat er net zoveel email wordt geopend op een tablet of telefoon als op een desktop. Werf gratis inzicht in uw doelgroep en gebruik een goede emailtool die laat zien op welk platform uw email het meest gelezen wordt. U kunt op deze wijze de opmaak verder optimaliseren.

2)      Zorg dat uw email geschikt is voor alle platforms

Bij email marketing is het vaak de bedoeling dat de email geopend wordt op een desktop om daar vervolgens naar een online aankoop door te leiden. Maar hoe zorg je er voor dat de mobiele lezer thuis de email op de desktop voor een tweede keer openen om iets te kopen op uw website? Dit percentage zal erg laag zijn. Zorg er dus voor dat niet alleen de email, maar ook de landingspagina geschikt is voor alle platforms.

3)      Verfijn uw design

Als uw email marketing campagne op een mobiel apparaat niet goed uit de verf komt, zal 69 procent hem direct verwijderen. Het komt er dus op neer dat 43 procent uw email direct in de prullenbak plaatst wanneer u geen rekening houdt met mobiele lezers. Een zogenaamd responsive design voor email marketing campagne is tegenwoordig een vereiste.

4)      Focus niet enkel op email marketing

Ziet u veel clicks van mobiele gebruikers maar weinig conversie (zoals aankopen of registraties)? Het uiteindelijk doel van de email is dat de lezer op de link klikt, zich registreert en/of een aankoop doet. Zorg er dus voor dat buiten uw email marketing campagne ook uw website responsive is.

date_range Gepubliceerd op 16-10-2013 13:00
person Jerry Donker
visibility Views: 2071
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close