Via een formulier een nieuwsbericht publiceren

event clear
date_range15-06-2016 17:12
chatReacties:0

Met het onderstaande formulier kan men een ingelogde gebruiker in de portal een nieuwsbericht laten plaatsen in een vooraf geconfigureerde nieuwscategorie. Zorg dus eerst dat je het nieuwscategorie ID achterhaalt via de team tool "Categoriebeheer". In onderstaand voorbeeld is het categorie ID 139.

Formulier maken

Alleerst maken we een formulier aan met een duidelijke naam, bijvoorbeeld "Nieuwsbericht". Plaats eventueel nu al de "succes" tekst bij afronding en de hulptekst boven of onder het formulier.

Elementen toevoegen

Daarna gaan we de elementen toevoegen, zie onderstaand voorbeeld. 

 

Voor deze formuliertoepassing is het verplicht om de namen "title", "summary" en "content" te gebruiken. Je mag wel zelf een toepasselijke labels formuleren. 

Deze zullen als titel, samenvatting en bericht automatisch in de database bij het nieuwe bericht worden opgeslagen. De formulierinvuller wordt automatisch de auteur van het bericht.

Bij bovenstaande keuze van de elementnaam "mail_filler" zal in het formulier bij "Email" automatisch het emailadres van de ingelogde gebruiker worden ingevuld.

 

Form action toevoegen

Na formulering van de elementen creëren we een form action van het type "Maak nieuw news item" en bij category plaatsen we 139, het ID van de categorie waarin de nieuwsberichten moeten worden opgeslagen.

 

Formulier testen

Klik op de titel van het formulier en vul het formulier in.

Let op, het nieuwsbericht wordt niet direct gepubliceerd. Dat zal een portal of team admin moeten doen, na redactionele check. Je kan nog een extra form action toevoegen van het type "Stuur bericht naar emailontvanger" zodat de betreffende redacteur automatisch via email een notificatie ontvangt zodra een nieuw formulier is ingezonden. 

 


Reacties (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close