Apple werkt aan facelift van Siri

Apple werkt aan facelift van Siri
Apple zoekt een groot aantal programmeurs en managers voor Siri, de iPhone software voor spraakherkenning en stembesturing. Uit vacatureteksten blijkt dat de aandacht vooral uitgaat naar verbetering van de weergave van resultaten in Siri’s conversatieschermen. Daarmee lijkt de kans groot dat Apple's digitale persoonlijke assistent in de toekomst een flinke facelift krijgt.

In totaal heeft Apple twaalf vacatures voor het Siri-team waaronder voor programmeurs en designers. Dat doet vermoeden dat er een aantal flinke veranderingen op komst zijn voor de functie, gezien het feit dat er zoveel vers bloed in het team komt.

Siri is niet vanaf het begin door Apple gemaakt. De iPhone-maker kocht in 2010 de dienst samen met de ontwikkelaars en integreerde het vervolgens in iOS 5.0. Deze kwam samen met de iPhone 4S uit, maar inmiddels is Siri ook op de iPhone 5 en nieuwste iPads beschikbaar.

Hoewel de dienst in het begin als erg innovatief werd gezien, heeft Apple veel kritiek gehad over de accuraatheid van de stemherkenning en de beperking in taalkeuze. Misschien dat daar in de nabije toekomst dus verandering in komt. Zou Siri op taalcursus gaan en naast Engels ook Nederlands gaan begrijpen?

date_range Gepubliceerd op 03-04-2013 17:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 1371
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

close