In 2017 heeft iedereen 5 internet apparaten

In 2017 heeft iedereen 5 internet apparaten
Volgens netwerkspecialist Cisco heeft iedereen over vier jaar gemiddeld vijf apparaten in zijn directe omgeving die met internet zijn verbonden.

Dat kan een televisie zijn of een tablet maar ook een koelkast of een digitale thermostaat. Cisco definieert het begrip ‘internetapparaat’ dan ook breed, maar laat wel zien dat online toestellen dan zijn doorgedrongen tot de haarvaten van de westerse economieën.

Leveranciers van producten en diensten moeten dus niet meer enkel voor het vaste web ontwerpen. De kans is zelfs groter dat hun uitingen op een mobiele drager worden genuttigd dan op een groot, vast computerscherm in een hobbykamer.

‘Pratende apparaten’, ook wel aangeduid met ‘machine-to-machine-communications’, gaan tot en met 2017 zes keer meer verkeer genereren. Dat lijkt niet veel, maar omdat machines vaak voldoende hebben om basale signalen en datapakketten (veel kleine beetjes) is dat een enorme toename. Drie procent van het mondiale internetverkeer vindt zijn oorsprong over vier jaar in m2m-relaties.

De pc heeft volgens Cisco’s jaarlijkse publicatie over een paar jaar zijn langste tijd wel gehad. In 2017 wordt het omslagpunt bereikt waarop nog maar de helft van het internetverkeer via een pc gaat. De rest van de data vindt zijn weg via andere, vaak mobiele, dragers naar de eindgebruiker.

bron: Emerce

date_range Gepubliceerd op 03-06-2013 16:46
person Rogier Castricum
visibility Views: 1213
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

close