Facebook steeds minder gebruikt

Facebook steeds minder gebruikt
We zagen het eerder bij Myspace en Hyves. De enorme groei en populariteit van een social network kan zomaar ineens omslaan. Facebook had al eerder signalen gegeven dat de groei stagneert, maar nu laten statistieken zien dat de jongeren in de grote FB landen steeds minder actief zijn.

De Amerikaanse jeugd brengt steeds minder tijd op Facebook door. De groep van 13 tot 34 jaar behoort tot de grootste groep ‘uitcheckers’.

Het zorgwekkende voor Facebook is, dat dat beeld geldt voor vier van zijn vijf grootste landen. Dat laten cijfers van Socialbakers.com zien, een bedrijf dat zijn statistieken baseert op data uit Facebooks advertentiedienst. Al eerder had ook Facebook zelf de trend gesignaleerd.

Nu zijn er dus nieuwe cijfers. In de VS nam het aantal actieve gebruikers per maand in het eerste kwartaal van 2013 met 2,3 procent af. In Engeland en Duitsland ligt dat percentage op 1,1 procent.

Amerikaanse cijfers laten zien dat vooral jongeren steeds minder inchecken op de profielensite. Het is niet bekend of die daling wordt gecompenseerd door een stijging in gebruik bijvoorbeeld dochterbedrijf Instagram of de Messenger. Die kanalen zijn juist erg populair bij de jongere gebruikersgroep, maar daarin zitten geen grafische commerciële uitingen die wel op het vaste web zichtbaar zijn.

De Nederlandse gebruikersgroep is qua omvang vrij stabiel op 7,5 miljoen maandelijks actieve leden. Socialsbakers publiceert voor Nederland geen cijfers over de ontwikkeling in de gebruikspatronen van de verschillende demografiën hier.

 

bron: Emerce

date_range Gepubliceerd op 08-04-2013 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 1297
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

close