Microsoft medewerker neemt ontslag vanwege mysterieuze Onlive licentiedeal

Microsoft medewerker neemt ontslag vanwege mysterieuze Onlive licentiedeal
Een paar maanden geleden kreeg ik een hint over de app Onlive, waarmee je gratis Windows 7 desktop en Office suite op je Ipad kon krijgen. Ik was er snel bij met mijn preregistratie, maar desondanks heb ik het nog steeds niet aan de praat, simpelweg omdat de Onlive app niet in de Itunes app store verschijnt. Waarschijnlijk wordt deze app bewust niet buiten de VS aangeboden. Toch blijf ik Onlive op de voet volgen. Vorige week kreeg ik dit nieuwsbericht onder ogen....

Infoworld publiceerde vorige week een verhaal over een Microsoft medewerker die ontslag nam nadat hij werd afgesnauwd toen hij vragen stelde over de licentiedeal met Onlive.

Microsoft's secret licensing deal with OnLive

A Microsoft MVP resigns in disgust as his attempts to find out the details about OnLive licensing are snubbed

Het is een interessant artikel over de licentieproblematiek waar veel bestaande softwarebedrijven en nieuwe "cloud" bedrijven mee worstelen.
Microsoft is groot en rijk geworden met slimme en lucratieve licentiedeals en het zou dan ook iedereen verbazen als Onlive opeens gratis Windows en Office mag gebruiken en doorleveren aan Onlive klanten.

Wat zit hier achter? Is Onlive een experiment voor Microsoft? Of moet Onlive wel degelijk afrekenen met Microsoft en gebruikt Onlive deze ophef bewust als PR stunt?  

Lees het volledige artikel hier, maar ik waarschuw alvast....heel veel wijzer word je er niet van.

Onlive is bekend geworden met het live streamen van gaming software. Handig als je niet de juiste videokaart hebt en overal bij "je" games wilt kunnen. Deze zogenaamde pixel streaming gebaseerde oplossing gebruikt veel bandbreedte en is vergt veel investering in de infrastructuur. Onze partner Numecent heeft begin maart de revolutionaire nieuwe technologie Cloud Paging gelanceerd (memory buffering in de cloud) wat pixel streaming wel eens totaal achterhaald zou kunnen maken.

date_range Gepubliceerd op 22-03-2012 17:46
person Albert Bausch
visibility Views: 1192
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

close