E-commerce software omzet blijft verdubbelen

E-commerce software omzet blijft verdubbelen
Forrester Research voorspelt dat de uitgaven aan e-commerce software de komende vier jaar tot aan 2019 zullen verdubbelen. Dat gebeurde de afgelopen vier jaar ook al. Bijna vanzelfsprekend zullen ook de uitgaven aan het implementatiewerk sterk meegroeien. Deze trend mag geen verrassing zijn, maar zal toch extra druk zetten op de reddingsplannen voor de Nederlandse winkelketens en winkelstraten.

De grote Amerikaanse bedrijven die Forrester Research interviewde voorzien dat ze de komende 4 jaar jaarlijks meer zullen investeren in ecommerce software. In 2014 was de totale uitgave zo'n 1,2 miljard dollar en in 2019 zal het om 2 miljard dollar gaan. Ook de uitgaven aan implementatie en onderhoud, de handjes en voetjes, zal van 5,1 miljard naar 9,7 miljard dollar groeien in vier jaar tijd. 

Dertien procent van retail, groothandel en productiebedrijven gebruikt eigen ontwikkelde software, maar wil overstappen op commerciële software. Een groter deel gaat over op cloud. In 2014 zou al 66 procent van de uitgaven naar cloudoplossingen zijn gegaan, van 44 procent in 2013. De vraag naar ordermanagement systemen zal ook stijgen onder invloed van omnichannel, zo verwacht Forrester.

Sterke groei wordt ook voorspeld voor B2B e-commerce software. Deze sector heeft nog een forse achterstand in te halen.

Forrester concentreerde zich voor het onderzoek op bedrijven met een online omzet van minimaal 50 miljoen dollar.

Lees hier meer over dit onderzoek.

date_range Gepubliceerd op 11-02-2015 10:17
person Albert Bausch
visibility Views: 1418
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close