Een op de drie gebruikers betaalt voor de cloud

Een op de drie gebruikers betaalt voor de cloud

IT-Branche organisatie Bitkom zegt dat 1 op de 3 Duitse cloud gebruikers betaalt voor diensten zoals Dropbox, Picasa, Evernote en iCloud.

Ruim tien procent van de 80 miljoen Duitse clouddienstgebruikers maakt gebruik van remote storage voor zowel privé als zakelijk gebruik. Een groot deel van deze groep betaalt daar bovenop voor extra clouddiensten zoals extra opslagruimte of extra functionaliteit.

Het onderzoek van Bitkom toont de groeiende populariteit van clouddiensten bij onze oosterburen. De groei is echter ook grotendeels verklaarbaar door de groei van het gebruik van mobiele devices zoals tablets en smartphones. Het delen van gegevens tussen verschillende apparaten alleen al maakt dat gebruikers overgaan op cloud storage diensten en dan is de stap naar betaalde extra's sneller gemaakt.

Cloud storage is met name populair onder 18 tot 29 jarigen die verder ook intensief gebruik maken van andere betaalde clouddiensten. In de groep 30 tot 49 jarigen is dit gebruik ongeveer de helft minder. Het is echter onmiskenbaar dat er een zeer duidelijke toename is in het gebruik van betaalde cloud diensten.

date_range Gepubliceerd op 21-02-2013 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2179
chat Reacties: 1
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 1 )
Like

21-02-2013 19:07
Duidelijke trend. Goeie business dus!
Reactie ID: #80

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close