Project Glass binnenkort eindelijk in het wild

Project Glass binnenkort eindelijk in het wild

Ontwikkelaars die de google-bril al voor-besteld hebben kunnen deze aan het einde van januari verwachten. Zij ontvingen daarover onlangs een e-mail van Google met een uitnodiging voor een hackathon. Op deze hack day kunnen ontwikkelaars zelf de augmented reality-bril Project Glass als eerste uitproberen.

Het afgelopen jaar werden de plannen voor de Project Glass al langzaam onthuld door Google.
Eind januari en begin februari kunnen ontwikkelaars dus al een vroegtijdige blik op Glass hebben. Voor de eerste test editie van Project Glass moeten de ontwikkelaars wel zo’n €1500,- neer tellen, maar voor echte geeks is Glass het echt waard.

Project Glass is een bril  waarmee de gebruiker informatie kan verkrijgen over objecten waar hij of zij naar kijkt. De bril projecteert beelden alsof ze in de echte wereld bestaan. De bril beschikt over een chip, geheugen, een touchpad, knoppen voor het nemen van foto’s, microfoons, luidsprekers.

Consumenten zelf kunnen de bril eind 2013 of begin 2014 pas aanschaffen. De prijs voor de bril zal wel lager uitvallen dan de prijs die ontwikkelaars er nu voor moeten betalen.

date_range Gepubliceerd op 17-01-2013 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 2304
chat Reacties: 1
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 1 )
Like

06-02-2013 04:25
Test
Reactie ID: #78

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close