Case: Vodafone

Case: Vodafone
Na een intensieve ontwikkeltijd is in samenwerking met partner VeiligMobiel voor Vodafone een online Portal gelanceerd die het mogelijk maakt mobiele devices te beheren en beveiligen. Gebruikers en beheerders kunnen via het systeem in geval van bijvoorbeeld diefstal op afstand het toestel blokkeren of zelfs onbruikbaar maken. Ook kunnen risicovolle applicaties en poorten geblokkeerd worden (zoals chat programma's of bluetooth). i-Concept ontwikkelde deze technologie en sublicenceert deze inmiddels via VeiligMobiel ook verder aan diverse andere grote partijen zoals de Tweede Kamer en ING.

Lees hieronder het persbericht van Vodafone:

Maastricht, 5 juni 2007 - Vanaf deze week is de keuze binnen Vodafone Pocket Connect, de verzamelnaam voor alle zakelijke handheld e-mail oplossingen van Vodafone, aanzienlijk uitgebreid. Bedrijven die beschikken over een eigen Microsoft Exchange mailserver kunnen bij Vodafone Nederland nu niet alleen kiezen uit vier toestellen die Windows Mobile 5.0 of 6.0 ondersteunen, tevens introduceert Vodafone een vereenvoudigd tariefplan en speciale modules waarmee IT-beheerders zelf de toestellen kunnen configureren en beveiligen. Daarmee komt Vodafone als eerste operator met een totaaloplossing voor Windows Mobile Email.

Keuze aan toestellen
Toestellen die een Microsoft Windows Mobile besturingssysteem hebben, zijn als het ware miniatuur uitgaven van de desktop pc. De bekende Microsoft iconen komen 1 op 1 terug op de pda en bijlagen zijn simpel te openen, te bewerken en via email te versturen, vergelijkbaar met het werken op een pc. Vodafone heeft momenteel 4 toestellen in haar portfolio met dit besturingssysteem, de Palm Treo 750v, HTC P4350, HTC S710 en v1605 in haar gamma.

Nieuwe modules voor IT beheerder
Vodafone heeft gemerkt dat haar klanten behoefte hebben aan installeergemak en toestelbeveiliging. Nieuw is daarom enerzijds een gemakkelijk te gebruiken online tool dat de IT beheerder helpt bij installatie en anderzijds een optionele module waarmee profielen voor de eindgebruikers aangemaakt kunnen worden. Hiermee kan het bedrijf optimaal het beheer van de toestellen stroomlijnen.

Vaste tarieven
Vodafone introduceert tegelijkertijd ook een vereenvoudigd tariefplan, nl. een nationale Windows Mobile Email bundel voor € 15 per maand en een internationaal tariefplan al voor € 52,50. Bedrijven hebben hiermee meer zekerheid t.a.v. hun maandelijkse kosten.

Voor meer informatie over toestellen, mogelijkheden en prijzen zie vodafone.nl/wme.
De Windows Mobile Email toestellen en abonnementen worden verkocht door Vodafone direct sales, City Points, de Online shop, Telesales, Business dealers en IT resellers  De optionele module is alleen verkrijgbaar bij Business dealers en Vodafone direct sales.

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel ruim 206 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.

date_range Gepubliceerd op 10-12-2009 00:00
person Jan Jansen
visibility Views: 5556
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close