Kennismanagement

Kennismanagement

Wanneer medewerkers kennis snel en eenvoudig delen zijn nieuwe inzichten natuurlijk ook dichterbij. Inzet van de juiste tools om taken, tijd en kennis te beheren zijn onmisbaar voor effectief kennismanagement.

Voor de meeste organisaties geldt dat kennismanagement een zeer centrale rol speelt en daardoor dus ook in digital workplaces niet ontbreekt. De uitgebalanceerde modules van PortalCMS zijn zeer geschikt voor het uitvoeren van kennismanagement strategieën. Uiteraard biedt PortalCMS ook de management modules om bijbehorende taken te beheren en uren te registeren.

 

Kennismanagement tools hoeven niet zwaar, log of kostbaar te zijn om effectief kennismanagement mogelijk te maken. Wij laten graag zien hoe.

Taken 

Goed kennismanagent begint bij gedegen taakbeheer. PortalCMS biedt daarom een solide taakbeheer module die past in elk gemiddeld kennismanagementproces. Medewerkers zien na inloggen direct welke taken voor hen relevant zijn. Voortgang, feedback en opgedane kennis worden centraal geregistreerd en zijn direct doorzoekbaar.

Tijdregistratie 

De uren besteed aan (interne) kennisontwikkeling moeten natuurlijk worden verantwoord. Met PortalCMS tijdregistratie module is dit makkelijk te doen en maak je snel overzichten voor doorbelasting en management rapportages.

Kennismanagement Wiki 

Een Wiki ofwel "snel digitaal handboek" is een vast onderdeel in elk kennismanagement project. De interactieve wiki module van PortalCMS zorgt voor snelle effectieve uitwisseling van kennis, op elk moment, op desktop, tablet en smartphone. PortalCMS wikis zijn zeer flexibel te configureren en daardoor uitermate geschikt voor meerdere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan kennisbank met versiecontrole, of voor taken- en tijdbeheer. 

Blogs 

Dat medewerkers dé belangrijkste kennis binnen uw organisatie zijn, wist u al. Veel voorkomend probleem is dat niet altijd evident is wie welke kennis bezit. Blogs bieden uitkomst. Gebruikers krijgen alle vrijheid om zich als expert te profileren en kennis te delen over onderwerpen die zij interessant vinden.

Teams 

Teams worden standaard meestal ingedeeld langs bestaande organisatiestructuren. Voor kennis ontwikkeling is het vaak zinvol deze teams juist rond onderwerpen of kennisthema's in te richten. Zo biedt je je medewerkers alle ruimte om kennis organisatie breed te verdiepen. De volgende team functionaliteit is hier zeer geschikt voor: nieuws, nieuwsbrieven, digests, sites, wikis en bestanden.

Allemaal zeer handig van kenniscreatie, -borging en -verdieping.

Mobile app 

Kennis zonder belemmeringen toegankelijk maken en vastleggen is soms een uitdaging. Altijd en overal, op elk toestel toegang is daarvooor belangrijk. Met de PortalCMS mobile app kunnen medewerkers alle informatie uit wiki's, nieuws, blogs en bestanden doorzoeken, kanttekeningen en reacties plaatsen en aanvullingen voorstellen.

 

 

Met PortalCMS Kennis management 

 • done
  Wissel je snel en effectief kennis uit via interactieve wikis, plaats, tijd en toestel onafhankelijk
 • done
  Gebruiken medewerkers Blogs om kennis te delen buiten de formele structuren om
 • done
  Verdiep je kennis binnen Teams met tools als Nieuws, Nieuwsbrieven, Digests, Wikis en Bestanden
 • done
  Mobile App maakt kennis uitwisselen waar, wanneer en met welk toestel dan ook eenvoudig

Laat je inspireren door onze (web) app store

De PortalCMS app store groeit voortdurend met mooie en nuttige web apps. Staat jouw gewenste app niet in dit overzicht? Laat dan je wensen weten via dit korte formulier en wij koppelen zo snel mogelijk terug.

Laatste nieuws
Altijd op tijd toegang hebben tot alle relevante kennis die je voor je werk nodig hebt. Logisch dat je dat wil toch? Nooit meer belangrijk nieuws, kennis updates, events of taken missen....
date_range 10-07-2017 13:13
visibility Views: 388
Een kenmerk van dit dynamische tijdperk is een groeiend personeelsverloop. Vooral bij kennisintensieve organisaties groeit daardoor de behoefte aan efficiƫnte tools voor kennisborging en...
date_range 23-06-2017 15:00
visibility Views: 334
Centa gebruikt de kennismanagementmodules om honderden collega's en agenten wereldwijd op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen omtrent haar specialistische producten. De...
date_range 10-12-2009 00:00
visibility Views: 2319
euro_symbol vraag prijsindicatie

   Download

   Cases

 

 

close