Amazon echo praatpaal of huiscomputer

Amazon echo praatpaal of huiscomputer
Amazon heeft iets nieuws. Echo is de snelle stembediende huiscomputer die altijd voor je klaar staat met antwoorden over het nieuws, weer, verkeer, muziek en noem maar op. Echo is via wifi verbonden met de cloud en heeft zelflerend vermogen. Een handig hulpje in de keuken, een DJ bij feestjes en zelfs inzetbaar voor huiswerkondersteuning.

Je kan Echo vergelijken met Apple’s Siri. Het apparaat staat continu standby en continu in contact met de cloudservers van Amazon. Activeren doe je door het codewoord "Alexa" te roepen, gevolgd door je vraag of commando.

Je kan in feite van alles vragen wat je normaal ook via een toetsenbord aan een computer zou vragen. Echo helpt je zelfs op weg als je even geen inspiratie hebt: muziek afspelen, boodschappen toevoegen aan je boodschappenlijstje, een hotelreservering maken, Wikipedia raadplegen, het huisalarm instellen of een mop tappen.

Amazon Echo

Er is ook al gelijk kritiek op dit nieuwe product omdat Amazon Web Services via Echo gebruik maakt van bepaalde persoonlijke voorkeuren, zich aanpast aan je spraakpatroon en steeds meer van je wensen leert. Amazon weet dus steeds meer van jou en wat zou de grootste webshop ter wereld met die informatie doen? 

 

date_range Gepubliceerd op 12-11-2014 12:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 4000
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close